COFFEE LIMIT Decaf Bezkofeinova Zrnková káva 250g
Kód: 26598Podrobný popis
COFFEE LIMIT Decaf Bezkofeinova Zrnková káva 250g
Kolumbijská trstinová káva bez kofeínu, stredne pražená káva so smotanovou sladkosťou, bohatými tónmi čokolády a jemnou orieškovou chuťou. Táto bezkofeínová káva, ktorá využíva prírodný proces spracovania cukrovej trstiny, si zachováva svoje žiarivé chute a prináša vám lahodnú šálku, ktorá prináša lahodnú šálku.
Dekofeinizácia pomocou cukrovej trstiny – Sugar cane EA Decaf – je metóda, s ktorou sa stretnete hlavne u káv z Kolumbie. Je tou najšetrnejšou súčasnou alternatívou na výrobu kávy bez kofeínu.
Cukrová trstina sa v Kolumbii pestuje vo veľkom a pri tomto procese používa ako „prírodný“ zdroj etyl-acetátu. Najskôr sa melasa z cukrovej trstiny nafermentuje. Etanol, ktorý sa pri fermentácii vytvorí, sa zmieša s kyselinou octovou. Výsledkom je etyl-acetát, ktorý sa používa v samotnom procese dekofeinizácie.
Medzitým sa pripraví zelená káva, z ktorej chceme kofeín odstrániť. Zrná sa pri nízkom tlaku naparia tak, aby sa ich póry zväčšili a boli priestupnejšie na odstraňovanie kofeínu. Káva sa obmýva vodou, v ktorej sa rozpustil etyl-acetát. Táto zlúčenina nahradí v molekulárnej štruktúre kofeín a ten sa tak uvoľní do tekutiny.
Proces sa niekoľkokrát opakuje až do tej doby, než sa podarí z kávy odstrániť aspoň 97% kofeínu. Po dosiahnutí tohto limitu sa kávové zrná opäť naparujú a tým sa zbavia zvyškov etyl-acetátu. Teplota pri naparovaní je okolo 70 stupňov a aj keby v káve zostalo stopové množstvo etyl-acetátu, tak sa ho možno jednoducho zbaviť počas praženia.
Káva následne znovu usuší na požadovanú vlhkosť medzi 10-12 %. Sušenie často prebieha vo vákuových bubnových sušičkách.
100% arabica
Oblasť: Huila
Spôsob spracovania : sugarcane decaf
Nadmorská výška: 1400-1900 mnm
Praženie: stredné (espresso, filter)
SCA skóre: 82-84
Acidita: 3/5
Aróma: 3/5
Telo: 2/5
Dodatočné parametre
Kategória: | Zrnková káva |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.